Het oversluiten van een bepaalde lening wordt iedere dag opnieuw voor steeds meer mensen net een beetje interessanter.

We leven in een tijd waarin het zeer eenvoudig mogelijk is om meerdere (kleine) leningen af te sluiten, maar helaas houden we daarbij niet altijd voldoende rekening met de totale kosten. Op het eerste zicht lijkt het immers interessanter om verschillende kleine leningen af te sluiten, maar in de praktijk pakt dit in de meeste gevallen toch iets anders uit. Deze vaststelling heeft er in ieder geval voor gezorgd dat steeds meer mensen de mogelijkheden bekijken om hun persoonlijke lening te oversluiten. We vertellen er je in dit artikel hoe dan ook graag meer over.

Waarom een persoonlijke lening oversluiten?

Er kunnen verschillende factoren aan de basis liggen om er voor te kiezen om je persoonlijke lening te oversluiten. In de meeste gevallen betreft het voornamelijk financiële factoren. Zoals in de inleiding van dit artikel reeds aangehaald zijn er veel mensen die diverse kleine kredieten afsluiten zonder er bij stil te staan dat de totale kostprijs steeds hoger wordt.

Op een bepaald punt zal je dit waarschijnlijk inzien en de mogelijkheden willen bekijken om van de verschillende kleine kredieten één groot krediet te maken. Dit is perfect mogelijk, alleen is het bijzonder belangrijk dat je eerst in de voorwaarden duikt die verbonden zijn aan je persoonlijke lening. Het is immers niet bij iedere persoonlijke lening zomaar mogelijk om deze (kosteloos) te oversluiten.

Hoe dan ook mag het na het lezen van dit stukje duidelijk zijn dat het vooral de hoge kostprijs van kleine kredieten is die mensen er toe aanzet om een persoonlijke lening te oversluiten.

Zijn er kosten verbonden aan het oversluiten van een persoonlijke lening?

Laat ons maar meteen met de deur in huis vallen door te stellen dat een lening oversluiten altijd bepaalde risico’s met zich meebrengt. Vooral voor mensen die niet voldoende op de hoogte zijn van de kredietvoorwaarden wordt het sterk afgeraden om op eigen houtje een persoonlijke lening te oversluiten. In dit geval kan je er dan ook beter voor kiezen om een beroep te doen op een vertegenwoordiger van de bank. Hij is beter op de hoogte van de voorwaarden die verbonden zijn aan je persoonlijke lening waardoor hij je eveneens meteen kan vertellen welke eventuele boetes er in rekening worden gebracht.

Hiermee komen we meteen aan het belangrijkste nadeel wat het oversluiten van een persoonlijke lening betreft. In zowat alle gevallen wordt dit immers aanzien als het vroegtijdig afsluiten van de door jou ondertekende kredietovereenkomst. Op zich geen probleem, al dien je er wel rekening mee te houden dat dit zelden kosteloos wordt toegestaan. Het is dan ook met andere woorden steeds noodzakelijk om te onderzoeken of de kosten die het oversluiten van een persoonlijke lening met zich meebrengt opwegen tegen de uitgespaarde rente. Is dat het geval, dan is oversluiten voor jou zeker interessant. Is dat niet zo, dan kan je er beter voor kiezen om je verschillende kleine leningen te behouden.

© 2012 Persoonlijke lening informatie Wat is een doorlopend krediet | Privacy Policy | Contact Wat is geld